Nagy teljesítményű füstelszívó, porgyűjtő, porleválasztó, olajköd és emulzióköd elszívó, szűrő és leválasztó megoldások  szinte minden területre.
 
Porleválasztók és szűrőrendszerek por, robbanékony por, éghető por, füst és olajköd, emulzióköd elszívására és szűrésére, valamint hulladékkezelésre. A Nederman megoldásai a jobb munkakörülmények, a káros környezeti hatás csökkentése, a termelés hatékonysága érdekében, a törvények és az ATEX/NFPA előírások betartása mellett tiszta levegőt állítanak elő.

MCP SmartFilter

Az MCP SmartFilter rendkívül sokféle célra alkalmazható moduláris szűrőrendszer beltéri és kültéri telepítésekhez egyaránt. Alkalmas, füst, por és éghető, robbanékony porok leválasztására. Számos különböző iparágakban alkalmazható, mint a fémmegmunkálás, élelmiszer-és gyógyszeripar, vegyi üzemek, ásványi anyagok és bányászat, újrahasznosítás, kompozit, fa-és egyéb porképződéssel járó iparágak. Akár 28 000 m3/h légáram kapacitással. IPAR 4.0: érzékelő funkciókkal kiegészíthető, és távfelügyeleti rendszerbe köthető monitorozható rendkívül energiatakarékos IIoT egység. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető.

LBR SmartFilter

Az LBR SmartFilter ellenáramú levegősugárral tisztított zsákos szűrőberendezés, amely ipari porgyűjtésre szolgál, többek között a faiparban (bútoripar, asztalosipar, ablakok, ajtók, padlóburkolatok, forgácslapok, MDF, építőanyagok, hajóépítés, fűrészüzemek), mezőgazdaságban (magszállítás és tisztítás), hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás, illetve papír, műanyag és egyéb ömlesztett anyagok kezelése során. Az LBR SmartFilter szűrők IIoT-funkcionalitással rendelkező, energiatakarékos rendszerek, amelyeket folyamatos üzemre terveztek, akár 500 000 m3/h (300 000 ft3/min) légmennyiségre, és túlnyomásos (pozitív) vagy vákuumos (negatív) ventilátoros elrendezésben is rendelhetőek, ATEX kivitelben is.

FibreDrain ® olajködszűrő

A FibreDrain® emulzió, olajköd-, és olajfüstleválasztók egyedülálló, szabadalmaztatott FibreDrain® szűrőtechnológia alapján szűrnek. Folyamatos üzemben is magas szűrési hatékonyságot és extrém hosszú szűrőélettartamot garantálnak, magas olajköd-koncentráció mellett. A moduláris olajködleválasztók a standard kiviteleken kívül, egyedi 20.000 m3/h kapacitás feletti kivitelben is rendelhetőek. Valamennyi egység mintavételi nyílásokkal van ellátva, amelyek a Nederman Insight megoldások érzékelőihez, más vezérlőrendszerekhez vagy működés közbeni mérésekhez használhatók. Tartozékok és kiegészítők széles választéka kapható. Minden standard egység az ErP 2015 irányelvnek megfelelő ventilátorral van felszerelve.

FlexFilter (Magas vákkumú központi porleválasztó)

Alkalmas különféle porok, hegesztéskor keletkező füst és törmelék szűrésére. 2 fokozatú szűrés és teljesen automatikus szűrőtisztítás jellemzi. Központi bemeneti csonkja csökkenti a légsebességet. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető.

LCP SmartFilter

Az LCP SmartFilter egy univerzális porleválasztó szűrőrendszer. Az ügyfél egyedi igényeihez testre szabva, különböző méretben, akár 100 000 m3/h kapacitással is rendelhető. Alkalmazható füst, por és éghető porok esetén. Számos alkalmazáshoz például hegesztés, fémfeldolgozás és egyéb a gyártás során keletkező por kezelésére kínáljuk. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető.

NOM-olaj és emulzió köd leválasztó

Egy-két műszakos üzemben alkalmazható, emulzióköd leválasztók alacsony és közepes koncentrációjú alkalmazásokhoz. Kompakt kialakítás és alacsony légmennyiség jellemzi. A szerszámgépek közelébe vagy tetejére is elhelyezhető.

MJC -Mini

Kompakt, ellenáramú levegősugárral tisztított, patronos porleválasztók. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető. Kis kapacitású kivitelben is rendelhető olyan munkahelyekre, ahol csak kis légmennyiség elszívása szükséges.

NFZ3000

Az NFZ3000 egy moduláris, zsákos leválasztású szűrőház, amelyet kis és nagy levegőmennyiség, illetve magas porkoncentrációjú levegő kezelésére terveztek

FMC szűrők

A patronos FMC-szűrő ideális az irritáló és káros finom porok és füstök eltávolítására. Kompakt kialakítású eszköz, a könnyű karbantartás érdekében kicsúsztatható szűrőrögzítő rendszerrel rendelkezik. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető

FlexFilter 13/18

A FlexFilter 13/18 egy kifejezetten erős magasvákuumú patronos szűrő, amely elsősorban ott alkalmazható, ahol nagymennyiségű száraz porszemcse van jelen az elszívandó közegben. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető.

FMK szűrők

Moduláris, kazettás szűrő folyamatos használatra. Ipari folyamatok szűrésére és porgyűjtésre alkalmazható. ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető.

MJB-A/H/G

Ellenáramú levegősugárral tisztított zsákos szűrők, amelyek folyamatos porleválasztásra alkalmasak, akár 190.000 m3/h kapacitású és a robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető.

Auto-M szűrők

Az Auto-M szűrők mechanikusan tisztított zsákos porleválasztók, amelyek ipari, kereskedelmi és oktatási területen használhatók. Szakaszos üzemre javasoljuk. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető St1, St2 és St3 osztályba sorolandó porokhoz.

SiloSafe szűrő

A SiloSafe egy kompakt, ellenáramú levegősugárral tisztított, patronos porgyűjtő, amely ventilátor nélküli (szellőzőszűrőként) vagy beépített ventilátorral kapható, és amelyet kifejezetten mezőgazdasági és cement silók és tartályok szellőztetésére fejlesztettek ki. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető

Tartozékok helyhez kötött szűrőkhöz

Elszívótömlők, tömlő csatlakozók, és biztonsági HEPA szűrők

LBP SmartFilter

Zsákos porleválasztók, amelyeket szabadon áramló por szűrésére terveztek, folyamatos működés mellett, általános porelszívási feladatokra. A standard kivitelek 30000 m3/h kapacitásig rendelhetőek, de az ügyfél egyedi igényeihez testre szabva, különböző méretben, nagyobb kapacitással is rendelhetőek. Robbanékony, gyúlékony porok kezeléséhez ATEX előírásoknak megfelelő kivitelben is elérhető

MEP SmartFilter

Az MEP SmartFilter egy univerzális porleválasztó szűrőrendszer. Az ügyfél egyedi igényeinek való tökéletes megfelelés érdekében testre szabható, akár 10 500 m3/h légáramlással. Alkalmas szinte minden típusú száraz és éghető porhoz. Számos különböző alkalmazásban használható, például fémcsiszolás, fémvágás, szemcseszórás és egyéb általános porképződéssel járó műveletekhez.