Hatékony és könnyedén pozícionálható elszívókarok és kipufogógáz-elszívó rendszerek.
 
A Nederman elszívókarok és kipufogó elszívók a port, a kipufogógázt és a füstöt közvetlenül a kibocsátás forrásnál szívják el, védve a dolgozókat, a környezetet, illetve az eszközöket az egészségre ártalmas füsttől és portól. A karok nagy teljesítményűek, könnyen mozgathatók, és kiemelkedően jól tartják a pozíciójukat.

Standard elszívókarok

A Nederman Standard elszívókar füstös, és nem robbanásveszélyes porokat tartalmazó munkakörnyezethez javasolt, ahol kisebb légmennyiség szükséges, és mérsékeltebb a hőmérséklet. Jellemzően hegesztő tanműhelyekhez és különböző típusú könnyű gyártási alkalmazásokhoz ajánlott.

Original elszívókarok

Az Nederman Original elszívókar tökéletes eszköz a munkahelyeken keletkező füst és por elszívására. Alkalmazhatók hegesztési, csiszolási vagy egyéb ipari műveleteknél, ahol könnyen pozicionálható karra van szükség.

NEX HD elszívókarok

A Nederman NEX HD elszívókar képviseli a termékskála csúcsát. Nagyobb légáramhoz, nagyobb porkoncentrációjú és magasabb hőmérsékletű levegőhöz javasolt. Alkalmazási területek: hegesztés, lézeres vagy kézi plazmavágás, fémszórás, sok szikrával járó köszörülés, és egyéb ipari alkalmazások, ahol tökéletesen kiegyensúlyozott és könnyen pozícionálható karra van szükség.

NEX MD elszívókarok

A NEX MD elszívókart közepes és nagy igénybevételt támasztó alkalmazásokhoz ajánljuk. A NEX MD hegesztési füstelszívó karok kiváló megoldást jelentenek a nagy légmennyiség igényű és magas hőmérsékleten történő elszíváshoz.

NEX D/DX elszívókarok

Porelszívó kar olyan alkalmazásokhoz, ahol a higiénia elsődleges fontosságú. Megfelel az éghető, robbanékony port tartalmazó ATEX környezetben való használatra vonatkozó követelményeknek. A zárt tartókonzolnak, a külön tömlőnek és a rozsdamentes acél elszívófejnek köszönhetően a NEX kar kevés karbantartást igényel és könnyen tisztítható.

NEX S elszívókarok

A Nederman NEX S robbanásveszélyes ATEX környezetekben való használatra ajánlott. Megfelel az éghető, robbanékony port és gázt tartalmazó környezetben való használatra vonatkozó valamennyi követelménynek, és a nagyon szigorú higiéniai követelményeknek egyaránt. A kar fém alkatrészei rozsdamentes saválló acélból készülnek.

FX asztali elszívókarok

Elszívókar füst, por és szagok elszívására, amely például ragasztás vagy oldószerekkel való munka során keletkezik. Rugalmas, költséghatékony és kényelmes megoldás a füst és pormentes munkahely megteremtéséhez, például laboratóriumokban, restaurátor laborokban, fogtechnikában, gyógyszer és az elektronikai iparban. ESD és EX kivitelben is.

Teleszkópos elszívókar

A kar minden irányban rugalmas. Egyszerűen pozícionálható és kinyújtható. Tipikus felhasználási területei például a hegesztési tanműhelyek vagy a kis hegesztési fülkékben való gyártás. Alkalmazhatók hegesztési, csiszolási vagy egyéb ipariműveleteknél, ahol kicsi, könnyen pozícionálható karra van szükség. A kar hatótávolsága 0,9 - 1,6 m.