Hatékony és könnyedén pozícionálható elszívókarok és kipufogógáz-elszívó rendszerek.
 
A Nederman elszívókarok és kipufogó elszívók a port, a kipufogógázt és a füstöt közvetlenül a kibocsátás forrásnál szívják el, ezzel védik a dolgozókat, a környezetet, illetve az eszközöket az egészségre ártalmas füsttől és portól. A karok nagy teljesítményűek, könnyen mozgathatók és használhatók, ráadásul kiemelkedően jól tartják a pozíciójukat. 

Standard elszívókarok

A Nederman Standard elszívókar kifejezetten a füstös, és nem robbanásveszélyes porokat tartalmazó munkakörnyezetekhez lett kialakítva, ahol a nagyobb légáram iránti igény és a hőmérséklet egyaránt mérsékelt. Jellemző munkahelyek: a hegesztési tanműhelyek és a különböző típusú könnyű gyártási alkalmazások.

Original elszívókarok

Az Original elszívókar tökéletes eszköz a munkahelyeken keletkező füst és por elszívására. Alkalmazhatók hegesztési, csiszolási vagy egyéb ipari műveleteknél, ahol könnyen pozícionálható karra van szükség.

NEX HD elszívókarok

A Nederman NEX HD elszívókar képviseli a termékskála tetejét a nagy légáram és a normálisnál magasabb hőmérsékletű közegek elszívása tekintetében. A kar kifejezetten az erősen füstös, vagy nagy mennyiségű nem robbanásveszélyes port tartalmazó munkakörnyezetekhez lett kialakítva. Alkalmazási területek: hegesztés, lézeres vagy kézi plazmavágás, fémszórás, sok szikrával járó köszörülés, és egyéb ipari alkalmazások, ahol tökéletesen kiegyensúlyozott és könnyen pozícionálható karra van szükség.

NEX MD elszívókarok

A NEX MD elszívókart közepes és nagy igénybevételt támasztó alkalmazásokhoz ajánljuk. A NEX MD hegesztési füstelszívó karok kiváló megoldást jelentenek a nagy légmennyiség igényű és magas hőmérsékleten történő elszíváshoz.

NEX D/DX elszívókarok

Porelszívó kar olyan alkalmazásokhoz, ahol a higiénia elsődleges fontosságú. Megfelel az éghető, robbanékony port tartalmazó ATEX környezetben való használatra vonatkozó követelményeknek. A zárt tartókonzolnak, a külön tömlőnek és a rozsdamentes acél elszívófejnek köszönhetően a NEX kar kevés karbantartást igényel és könnyen tisztítható.

NEX S elszívókarok

A Nederman NEX S robbanásveszélyes ATEX környezetekben való használatra ajánlott. Megfelel az éghető, robbanékony port és gázt tartalmazó környezetben való használatra vonatkozó valamennyi követelménynek, és a nagyon szigorú higiéniai követelményeknek egyaránt. Saválló rozsdamentes acélból készül kar és az elszívófej.

FX asztali elszívókarok

Elszívókar füst, por és szagok elszívására, amely például ragasztás vagy oldószerekkel való munka során keletkezik. Rugalmas, költséghatékony és kényelmes megoldás a füst és pormentes munkahely megteremtéséhez, például laboratóriumokban, restaurátor laborokban, fogtechnikában, gyógyszer és az elektronikai iparban. ESD és EX kivitelben is.

Teleszkópos elszívókar

A kar minden irányban rugalmas, egyszerűen pozícionálható és kinyújtható kar. Tipikus felhasználási területei például a hegesztési tanműhelyek vagy kis hegesztési fülkékben való gyártás. Alkalmazhatók hegesztési, csiszolási vagy egyéb ipariműveleteknél, ahol kicsi, könnyen pozícionálható karra van szükség. A kar hatótávolsága 0,9 - 1,6 m.